Sajtos sörleves

Sajtos sörleves:

Hozzávalók 

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db répa
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl főző tejszín (minimum 20 %-os)
  • 2 tömlős sajt (egyenként 100 g)
  • 1 üveg sör (ez most tényleg az ételhez kell)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint

 

Első körben meghámozzuk a vöröshagymát, apróra vágjuk és üvegesre pároljuk a vajjal összekevert olajon. Hozzátesszük a megtisztított és nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát. A párolt zöldségeket sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót és teszünk rá mustárt és Erős Pistát is. Felöntjük fél liter sörrel, ezezzel főzzük 15 percig. Így elpárolog belőle az alkohol is. Ezután beleöntjük a felforralt levest egy turmixba vagy egy botmixerrel össze turmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, beleöntjük a tejszínt és forralunk rajta egyet, aztán belenyomjuk a tömlős sajtot (ízesített sajt is jó, ezt rátok bízom), majd kevergetve főzzük még 10 percig. Tálaláshoz petrezselymet és a cornflakes-t teszünk rá, esetleg pirítóssal fogyasztjuk.

Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!

Szurplííz!

#zseller

A bejegyzés trackback címe:

https://zsellerfood.blog.hu/api/trackback/id/tr9614531164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása