Ha unod az instant porokat, vagy rájöttél, hogy az üvegesnek tartósítószer íze van akkor ne habozz, csináld meg otthon, a saját bolognai ragudat! Ekkor rájössz arra, hogy ez egy teljesen más ízű étel, mint amit megszoktál.
Hozzávalók 4 főre (vagy két nagyon éhes embernek)
· 500 g darált marha- vagy sertéshús
· 1 nagy sárgarépa
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 1 zellerszár
· 2 gerezd fokhagyma
· 3 evőkanál olíva olaj
· 2 dl vörösbor
· 1 dl víz
· 1 db bazsalikomos konzervparadicsom
· 1 evőkanál Worcestershire szósz
· só, bors, rozmaring, szerecsendió, oregánó
Elsődlegesen elkészítjük a bolognai ragu alapját, az olasz ételek szentháromságát a sofrito-t. Ez a sárgarépa, hagyma, zellerszár kombinációja. A hagymát apróra vágva elkezdem az olajon fonnyasztani és hozzá reszelem a zellerszárat és a sárgarépát. Egyszerűbb, ha van otthon késes aprítónk, így mindhárom alapanyagot beletesszük leaprítjuk és már mehet is az olívaolajra. Az zöldségeket 5-6 percig pirítjuk, aztán mehet hozzá a darált hús és a reszelt fokhagyma, amit sózunk borsozunk, amint a hús is megfelelő színt kap, ráöntjük a vörösbort. Pár perc alatt elpároljuk az alkoholt, hozzákeverjük a konzerv paradicsomot (ebből tényleg jobb a bazsalikomos), a worcestershire szószt, ezt követően fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és reszelt szerecsendióval. Lassú tűzön másfél órát főzzük fedő alatt, egy kevés vízzel felöntjük, ha elpárolgott a raguról. Hozzá természetesen olyan tésztát esztek amilyet akartok, de én a spagettit ajánlom, megszórva valami keményebb sajttal. Természetesen, ha nagyon keményen nyomjátok akkor dobjatok rá egy szelet rántott húst. �
Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!
Szurplííz!
#zseller
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.