Bolognai majdnem teljesen autentikusan

Ha unod az instant porokat, vagy rájöttél, hogy az üvegesnek tartósítószer íze van akkor ne habozz, csináld meg otthon, a saját bolognai ragudat! Ekkor rájössz arra, hogy ez egy teljesen más ízű étel, mint amit megszoktál.

Hozzávalók 4 főre (vagy két nagyon éhes embernek)

·        500 g darált marha- vagy sertéshús

·        1 nagy sárgarépa

·        1 nagy fej vöröshagyma

·        1 zellerszár

·        2 gerezd fokhagyma

·        3 evőkanál olíva olaj

·        2 dl vörösbor

·        1 dl víz

·        1 db bazsalikomos konzervparadicsom

·        1 evőkanál Worcestershire szósz

·        só, bors, rozmaring, szerecsendió, oregánó

 

Elsődlegesen elkészítjük a bolognai ragu alapját, az olasz ételek szentháromságát a sofrito-t. Ez a sárgarépa, hagyma, zellerszár kombinációja. A hagymát apróra vágva elkezdem az olajon fonnyasztani és hozzá reszelem a zellerszárat és a sárgarépát. Egyszerűbb, ha van otthon késes aprítónk, így mindhárom alapanyagot beletesszük leaprítjuk és már mehet is az olívaolajra. Az zöldségeket 5-6 percig pirítjuk, aztán mehet hozzá a darált hús és a reszelt fokhagyma, amit sózunk borsozunk, amint a hús is megfelelő színt kap, ráöntjük a vörösbort. Pár perc alatt elpároljuk az alkoholt, hozzákeverjük a konzerv paradicsomot (ebből tényleg jobb a bazsalikomos), a worcestershire szószt, ezt követően fűszerezzük rozmaringgal, oregánóval és reszelt szerecsendióval.  Lassú tűzön másfél órát főzzük fedő alatt, egy kevés vízzel felöntjük, ha elpárolgott a raguról. Hozzá természetesen olyan tésztát esztek amilyet akartok, de én a spagettit ajánlom, megszórva valami keményebb sajttal. Természetesen, ha nagyon keményen nyomjátok akkor dobjatok rá egy szelet rántott húst.

Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!

Szurplííz!

#zseller          

A bejegyzés trackback címe:

https://zsellerfood.blog.hu/api/trackback/id/tr8215486180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása