Medvehagymás käsespätzle (osztrák sajtos nokedli)

kazespitzle_2.JPGEljött a medvehagyma szezon, pár hét múlva szinte ingyen fogják hozzánk dobálni, csak vigyük már a zöldségestől, éppen ezért hoztam egy fúziós ételt, mivel a síszezon sem ért még véget teljesen. Hosszú évek után engedtem a barátaim unszolásának és elkísértem őket egy síeléssel összekötött hosszú hétvégére Ausztriába. Így, egy ott kóstolt tradicionális osztrák ételt kevertem a tavasz meghatározó ízével.

 Hozzávalók (két éhes ember számára)

  • 10 púpos evőkanál liszt
  • 5 cl szóda
  • 3 tojás
  • 200 g császárszalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor medvehagyma
  • 200 g érlelt sajt
  • só, bors, szerecsendió

 

Egy edényben összekeverjük a lisztet kevés sóval, hozzáadjuk a vizet és a tojást, aztán pár perc alatt összekeverjük. Közben egy serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott császárszalonnát, ha megpirult, kivesszük egy külön tányérba, az edényben maradt zsíron az apróra vágott hagymát kicsit lepirítjuk.  Közben egy nagyobb lábasban vizet forralunk. A lobogó sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, amint feljön a víz tetejére, egy perc után ki is vehetjük. Egy szűrőben lemossuk és félretesszük (itt lehet rádobni egy kevés vajat vagy megöntözni kevés olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze). A lepirított hagymára ráöntjük a főzőtejszínt, szózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kevés szerecsendió. Amint rottyantottunk rajta egyet, mehet bele az apróra vágott medvehagyma és a lereszelt sajt kétharmada, összeforgatjuk, hozzátesszük a tésztát és a pirított szalonnakockákat is. A végén megszórjuk a maradék sajttal, ha van sütő a közelben, akkor tepsiben vagy teljesen hőálló serpenyőben rápiríthatunk pár perc alatt a tetejére. Az a lényeg hogy ropogjon.  Az egész elkészíthető egy hosszabb Trónok harca rész alatt (mivel újra fel kell lassan venni a fonala), szóval hajrá!

Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!

Szurplííz!

#zseller

A bejegyzés trackback címe:

https://zsellerfood.blog.hu/api/trackback/id/tr414688116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása