Eljött a medvehagyma szezon, pár hét múlva szinte ingyen fogják hozzánk dobálni, csak vigyük már a zöldségestől, éppen ezért hoztam egy fúziós ételt, mivel a síszezon sem ért még véget teljesen. Hosszú évek után engedtem a barátaim unszolásának és elkísértem őket egy síeléssel összekötött hosszú hétvégére Ausztriába. Így, egy ott kóstolt tradicionális osztrák ételt kevertem a tavasz meghatározó ízével.
Hozzávalók (két éhes ember számára)
- 10 púpos evőkanál liszt
- 5 cl szóda
- 3 tojás
- 200 g császárszalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor medvehagyma
- 200 g érlelt sajt
- só, bors, szerecsendió
Egy edényben összekeverjük a lisztet kevés sóval, hozzáadjuk a vizet és a tojást, aztán pár perc alatt összekeverjük. Közben egy serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott császárszalonnát, ha megpirult, kivesszük egy külön tányérba, az edényben maradt zsíron az apróra vágott hagymát kicsit lepirítjuk. Közben egy nagyobb lábasban vizet forralunk. A lobogó sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, amint feljön a víz tetejére, egy perc után ki is vehetjük. Egy szűrőben lemossuk és félretesszük (itt lehet rádobni egy kevés vajat vagy megöntözni kevés olíva olajjal, hogy ne ragadjon össze). A lepirított hagymára ráöntjük a főzőtejszínt, szózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kevés szerecsendió. Amint rottyantottunk rajta egyet, mehet bele az apróra vágott medvehagyma és a lereszelt sajt kétharmada, összeforgatjuk, hozzátesszük a tésztát és a pirított szalonnakockákat is. A végén megszórjuk a maradék sajttal, ha van sütő a közelben, akkor tepsiben vagy teljesen hőálló serpenyőben rápiríthatunk pár perc alatt a tetejére. Az a lényeg hogy ropogjon. Az egész elkészíthető egy hosszabb Trónok harca rész alatt (mivel újra fel kell lassan venni a fonala), szóval hajrá!
Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!
Szurplííz!
#zseller
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.