Ritkán készítek ilyen formában húst, mivel minimum 3 órán keresztül kell sütni, de hétvégén erre is lehet idő. Egy isteni vacsorát tudtok összedobni, egyszer mindenképpen ki kell próbálni!
Hozzávalók 4 szendvicshez
Száraz pác összetevők:
• 1 púpos evőkanál barna cukor
• 2 teáskanál pirospaprika (lehet felesben füstölt paprikaport is tenni bele)
• 1 teáskanál őrölt feketebors
• 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 teáskanál szárított oregánó
• 1 teáskanál szárított majoránna
• 2 teáskanál fokhagymapor
• 1 teáskanál só
• 500 g egész sertéshús (lehet lapocka, comb vagy karaj is)
• 1 teáskanál sűrített paradicsom
• 2 evőkanál olaj (a páchoz)
• 2 evőkanál víz
• 1 fej vöröshagyma
• 1 db sárgarépa
• 1 dl olaj (a pirításhoz)
• 1,5 dl víz
• 2 evőkanál ketchup
• 1 teáskanál Erős Pista
• 1 evőkanál szójaszósz
• 1 evőkanál bor- vagy almaecet
• 1 evőkanál worcester szósz
• 4 db ciabatta
• uborka, torma, majonéz, sajt
Egy kisebb tálba összekeverjük a hús száraz pácához tartozó hozzávalókat (barnacukor, pirospaprika, feketebors, fűszerkömény, római kömény, koriander, oregánó, majoránna, fokhagymapor, só). Ehhez a szárazpáchoz kerül a többi hozzávaló, paradicsompüré, 2-2 evőkanál víz és olaj, ezeket jól összekeverjük. Egy tálban a pác kétharmadát bedörzsöljük a húsba. Egy kisebb tepsibe - amiben a húst fogjuk sütni - olajat öntünk, ha felforrósodott, megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor a maradék páchoz hozzáöntünk ketchupot, Erős Pistát, szójaszószt, borecetet, worcester szószt, ezt az egyveleget ráöntjük a húsra, miközben mellé dobáljuk a karikára vágott sárgarépát és a durvára vágott vöröshagymát is. Öntünk alá még másfél deci vizet. Alufóliával lefedjük a tepsit, 140 fokos sütőben 3 órán keresztül sütjük a húst. Amint kivettük a húst, egy külön edényben két villával szálaira tépjük. A tepsiben maradt szószt, nagy lángon kicsit visszaforraljuk, aztán hozzáadjuk a húshoz (nem kell mindet, amennyi jól esik). Összerakjuk a szendvicset, a kettévágott ciabatta alját megkenjük egy kis tormás majonézzel, mehet rá a hús, arra az uborka és a sajt, ezen kívül azzal bővítitek a szendót amivel akarjátok.
Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok!
Szurplííz!
#zseller
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.