Pulled pork szendvics

Ritkán készítek ilyen formában húst, mivel minimum 3 órán keresztül kell sütni, de hétvégén erre is lehet idő. Egy isteni vacsorát tudtok összedobni, egyszer mindenképpen ki kell próbálni!  

Hozzávalók 4 szendvicshez  

Száraz pác összetevők:

1 púpos evőkanál barna cukor

2 teáskanál pirospaprika (lehet felesben füstölt paprikaport is tenni bele) 

1 teáskanál őrölt feketebors

1 teáskanál őrölt fűszerkömény

1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál szárított oregánó

1 teáskanál szárított majoránna

2 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál só 

 

500 g egész sertéshús (lehet lapocka, comb vagy karaj is) 

1 teáskanál sűrített paradicsom

2 evőkanál olaj (a páchoz)

2 evőkanál víz

1 fej vöröshagyma

1 db sárgarépa

1 dl olaj (a pirításhoz) 

1,5 dl víz

2 evőkanál ketchup 

1 teáskanál Erős Pista

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál bor- vagy almaecet

1 evőkanál worcester szósz

4 db ciabatta

uborka, torma, majonéz, sajt

Egy kisebb tálba összekeverjük a hús száraz pácához tartozó hozzávalókat (barnacukor, pirospaprika, feketebors, fűszerkömény, római kömény, koriander, oregánó, majoránna, fokhagymapor, só). Ehhez a szárazpáchoz kerül a többi hozzávaló, paradicsompüré, 2-2 evőkanál víz és olaj, ezeket jól összekeverjük. Egy tálban a pác kétharmadát bedörzsöljük a húsba. Egy kisebb tepsibe - amiben a húst fogjuk sütni - olajat öntünk, ha felforrósodott, megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor a maradék páchoz hozzáöntünk ketchupot, Erős Pistát, szójaszószt, borecetet, worcester szószt, ezt az egyveleget ráöntjük a húsra, miközben mellé dobáljuk a karikára vágott sárgarépát és a durvára vágott vöröshagymát is. Öntünk alá még másfél deci vizet. Alufóliával lefedjük a tepsit, 140 fokos sütőben 3 órán keresztül sütjük a húst. Amint kivettük a húst, egy külön edényben két villával szálaira tépjük. A tepsiben maradt szószt, nagy lángon kicsit visszaforraljuk, aztán hozzáadjuk a húshoz (nem kell mindet, amennyi jól esik). Összerakjuk a szendvicset, a kettévágott ciabatta alját megkenjük egy kis tormás majonézzel, mehet rá a hús, arra az uborka és a sajt, ezen kívül azzal bővítitek a szendót amivel akarjátok. 

Az ételhez mindenkinek csudálatos jó étvágyat kívánok! 

Szurplííz! 

#zseller

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsellerfood.blog.hu/api/trackback/id/tr4615497672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása